9.12.2013

Luukku 8: treenaus

Meidän viikko-ohjelma näyttää yleensä tältä silloin kun ei ole kisoja:

1x koulutunti
1x estetunti
1x maasto
1x puomit/kavaletit
1x kävelypäivä
2x itsenäistä työskentelyä, yleensä koulua


Maastossa, riippuen vähän päivästä, säästä, aiemmista/tulevista treeneistä, mennään aika vaihtelevasti. Joskus maasto tarkoittaa sitä että hölkkäillään puoli tuntia metsässä, yleensä kuitenkin treenataan sielläkin. Intervalleja tehdään joskus, enemmän kuitenkin ihan perus kunnon kohotusta. Parhaimmillaan ollaan laukattu maastossa kaverin kanssa yli puoli tuntia, ehkä kerran kävelty siinä välissä. Sen takia Elmolla onkin ihan huippukunto, se jaksaa laukata vaikka kuinka pitkään!


Kavaletteja menin tänäänkin Ossilla, ja tarkoitus ei silloin ollenkaan ole hypätä isoa. Enemmän taivuttelua, laukan säätelyä ja perustyötä. Saadaan hevonen paremmin kuulolle. Jo kolmesta kavaletista tai puomista voi keksiä monta eri tapaa treenata. Esim. suoralla kolme puomia, molemmat 17 metrin väleillä. Tulet niitä ja säätelet laukkaa. 5-5, 6-5, 5-6, 4-5, 5-4, 4-4, 6-6, tai miten paljon askeleita nyt haluaa laittaa. Ihan todella hyvä harjoitus. Toisena erilaiset ässälinjat. Kolme kavalettia keskilinjalla peräkkäin pikkasen vinossa, niitä voi tulla suoraan tai kaarevalla. Tälläinen tehtävä meilläkin oli tänään :)


Mun hevosilla ei ikinä ole oikeaa vapaapäivää, että ne vain olisivat tarhassa. Vapaapäivinäkin kävellään vähintään 35 min. Tai talvikaudella, joulun jälkeen molemmilla alkaa kävelytykset, mikä Elmolla on jo 1,5 vuotta ollut arkipäivää. Kävelytyskoneen puutteessa talutetaan niitä 30-60min päivässä ratsastuksen lisäksi.


Itsenäinen työskentely on yleensä koulua, toisella kertaa ihan kunnolla niin kuin tunnillakin, toisella kertaa (riippuu kuinka rankka maasto viikolla on ollut) on sitten vähän löysempi ratsastus eli taivutellaan ja tehdään perustöitä muttei niin rankasti. Aiemmin tykkäsin mennä ilman satulaa, menin joskus viikko sitten ja totesin etten taida tehdä sitä enää ikinä! Sen lisäksi että noiden liikkeet on yhtä tuskaa, ainakin Elmo vihaa ilman satulaa menemistä. Se vain pukittaa ja muistuttaa lähinnä keinuhevosta :D Toisilla on satulaongelma, meillä on ilmansatulaa-ongelma! Tai ei ongelma, koska menen sitten mieluummin satulalla :)


Mitä tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta? Postauksen kaikki kuvat on vanhoja, myöhemmin ehkä myös videokoostetta vanhoista treenipätkistä ;)

Minä ja Jade joskus aikoja sitten varmaan ekoissa aluekisoissa :)

4 kommenttia:

  1. miten sull on aikaa talutella joka päivä 1-2 tuntia ratsastuksen lisäksi... ? mut kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla olekaan, yleensä molemmat tulee samalla kertaa joten menee vain n. 40 min :D aina en ehdi mutta kyllä sen johonkin väliin tunkee kun siitä on tullut jo ihan tapa :) Ja kiitos :)

      Poista